معرفی انواع سینک ظرفشویی و روشویی ۱۴۰۱

معرفی انواع سینک ظرفشویی و روشویی ۱۴۰۱

روشویی و سینک ظرفشویی جزئی از مهمترین المان های دکوراسیون خانه ها هستند، بنابراین شما باید بتوانید از بین مدل های گوناگون موجود، سینک ها و روشویی هایی با طراحی شیک و زیبا انتخاب کنید که هم به جذابیت دکوراسیون آشپزخانه خود بیفزایید و همچنین محصولی را انتخاب کنید که در ساخت آن از متریال های با کیفیت استفاده شده باشد.

در اینجا قصد داریم شما را با بهترین و پرطرفدار ترین مدل های انواع سینک و روشویی آشنا کنیم.

 

انواع متریال های سینک ظرفشویی:

سینک های ظرفشویی امروزی از لحاظ جنس، ظاهر و مدل، انواع گوناگونی دارند و شما می توانید با توجه به بودجه و سلیقه و سبک دکوراسیون خود، سینک مورد پسند خود را انتخاب کنید. برای این کار لازم است با انواع سینک های موجود در بازار آشنا باشید که رایج ترین آن ها :

سینک های ظرفشویی استیل ، کامپوزیتی ،کورین ، مسی ، شیشه ای ، سرامیکی و مرمر هستند که هر کدام دارای ویژگی های خاصی می باشند.

 

  1. سینک ظرفشویی استیل:

steel washbasin

یکی از پرطرفدارترین سینک‌ ها، سینک استیل است که در طرح های گوناگون در بازار موجود است. این سینک از نیکل و کروم ساخته شده است، با شوینده های ملایم تمیز می شوند ولی نباید از شوینده های قوی برای تمیز کردن این نوع سینک استفاده کرد. سینک استیل نسبتاً بادوام است و قیمت پایین تری نسبت به دیگر سینک های موجود در بازار دارد. سینک استیل صدای زیادی موقع شست و شوی ظروف ایجاد می‌کند و باقی ماندن لکه های آب و خراشیدگی روی آن یکی از معایب این نوع سینک است.

 

  1. سینک ظرفشویی کامپوزیتی:

composit sink

از دو ماده گرانیت و کوارتز و برخی مواد دیگر، سینک کامپوزیتی تولید می‌شود. سینک کامپوزیتی نیز طرح های گوناگونی دارد، بسیار بادوام است و تنوع رنگ بالایی دارد. در برابر لکه و خراشیدگی مقاوم است و قیمت نسبتاً زیادی دارد.

 

  1. سینک ظرفشویی کورین:

corian washbasin

نوع دیگری از سینک های ظرفشویی که امروزه بسیار پرطرفدار شده است سینک های تولید شده با سنگ کورین است که مهمترین ویژگی این سینک، مقاومت بسیار زیاد آن در برابر خراش، لکه، آلودگی، انواع قارچ و باکتری است. سینک کورین تنوع رنگ زیادی دارد و به دلیل مزایا و طراحی زیبایی که دارد، امروزه بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. سینک کورین بسیار شبیه سینک گرانیت می باشد و تشخیص دادن این دو متریال از یکدیگر شاید برای افراد غیر متخصص کمی سخت باشد. کورین از سنگ طبیعی ساخته نمی شود، بلکه از یک شبیه سازی استادانه به آن حاصل می گردد. سینک کورین به خاطر مواد تشکیل دهنده ای که دارد نسبتاً سبک تر از سنگ های گرانیت مرمر می باشد و مقاومت آن بالاتر از سینک استیل، مسی و سرامیک و شیشه ای است.

 

  1. سینک ظرفشویی مسی:

copper sink

این سینک از مس ساخته میشود و استحکام زیادی دارد، تمیز کردن آن آسان است. با گذشت زمان تیره می‌شود و دیگر آن درخشندگی اولیه را ندارد.

 

  1. سینک ظرفشویی شیشه ای:

glass sink

امروزه بیشتر به خاطر هماهنگی و ست کردن سینک با هود و گاز شیشه ای، سینک های شیشه ای نیز وارد بازار شده اند که در تولید آن از ترکیب استیل در لایه ی زیرین و شیشه در لایه ی رویی ساخته شده است. سینک شیشه ‌ای استحکام زیادی ندارد و احتمال شکستن و ترک خوردگی در آن وجود دارد، سخت تمیز می شود و همچنین لکه های آب و مواد شوینده جلوه ناپسندی به این نوع سینک می دهد.

 

  1. سینک ظرفشویی سرامیکی:

ceramic sink

در گذشته از سرامیک، بیشتر برای تولید روشویی ها و وان های حمام استفاده می شد. اما امروزه برخی سینک های ظرفشویی را نیز با سرامیک می سازند. سینک های سرامیکی با لعابی سفالی، برای دوام بیشتر روکش می شوند. به همین دلیل ظاهر زیبا و درخشنده ای دارند. از معایب این سینک این است که در معرض ترک خوردگی و تراشیدگی  قرار دارد.

 

  1. سینک ظرفشویی مرمر:

در تولید این سینک، از سنگ مرمر که از سنگ های طبیعی است استفاده می شود. این سینک ظاهر زیبایی دارد و همچنین دارای استحکام بسیار بالایی است ولی چون رنگ روشنی دارد به مرور زمان بعد از استفاده های مداوم کدر میشود. به دلیل سختی بالای سنگ مرمر امکان شکستن ظروف چینی و بلوری موقع شست و شو وجود دارد.

 

نگهداری و مراقبت از سینک ها:

sink

شاید این جمله معروف را شنیده باشید که اگر می خواهید نظم و نظافت یک خانه را بسنجید، در ابتدا به نظم آشپزخانه آن خانه نگاه کنید. نمی دانم تا چه حد به این جمله باور دارید، اما در هر صورت نمیتوان منکر این شد که آشپزخانه بیشتر از فضاهای دیگر به نگهداری و نظافت نیاز دارد.

همانطور که می دانید هر وسیله ای که در آشپزخانه وجود دارد، نیاز به مراقبت و نگهداری و نظافت بالا می باشد. نکاتی نیز برای مراقبت از سینک آشپزخانه وجود دارد که رعایت این نکات الزامی است. دلیلش هم می تواند یک چیز باشد، این که آشپزخانه(به خصوص سینک ظرفشویی) مستقیماً با سلامت اعضای خانواده ارتباط دارد.

  • با آب خالی آبکشی نکنید:

فرقی نمی کند سینک شما از طلا باشد یا از سنگ، تنها آب گرفتن برای تمیز کردن سینک کافی نیست. آبکشی خالی پس از شستشوی میوه ها، گوشت و مرغ، ظروف و... نه تنها باعث تمیزی سینک نمیشود، بلکه رشد باکتریهای روی سینک را تسریع می بخشد.

بهترین راهکار برای نظافت سینک نظافت روزانه آن با محلول آب و صابون می باشد. همچنین تمیز کردن هفتگی سینک با ترکیب سرکه و آب و صابون می تواند بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد. ترکیب سرکه و آب و صابون یک محلول پاک کننده بسیار قوی به شمار می رود، اما دقت داشته باشید هیچ گونه مواد شوینده و اسیدی و قلیایی نباید برای مدت طولانی روی سینک باقی بماند. بنابراین پس از مدت ۱۰ دقیقه مواد را از روی سینک پاک کرده و آبکشی کنید.

برای از بین بردن جرم و رسوب روی سینک های استیل و شیشه ای، جوش شیرین بهترین کمک است. جوش شیرین باعث از بین بردن رسوبات و جرم هایی میشود که بر اثر آب و رطوبت روی سینک ایجاد شده اند. جوش شیرین را با یک برس نرم روی سینک بمالید، سپس بعد از ۱۰ دقیقه آن را پاک کرده و سطح را با آب و صابون شستشو دهید.

راهکارهای ساده و خانگی زیادی برای از بین بردن جرم رسوبات و باکتری های روی سینک وجود دارد. اما اگر ناچار به از مواد شوینده شدید، از شوینده هایی با میزان اسید بسیار کمتر بهره ببرید تا به سلامتی شما نیز آسیب نرساند. به یاد داشته باشید که استفاده بیش از حد از شوینده های اسیدی، باعث آسیب رساندن به سینک شما و خوردگی آن خواهد شد.

 

  • مراقبت از سینک در برابر ضربه:

اگر سینک شما استیل و یا از جنس شیشه باشد، باید توجه داشته باشید که هیچگاه وسیله های تیز یا سنگین روی آنها قرار ندهید. زیرا باعث ایجاد خراش های عمیق، شکستگی و تورفتگی خواهد شد. همچنین اگر سینک شما گرانیت مرمر و کورین باشد باید از برخورد آنها  با اجسام و ضربات سنگین جلوگیری کنید، زیرا باعث ایجاد ترک و شکستگی روی سطح سینک خواهد شد.

 

  • عدم قرار دادن ظروف داغ روی سینک:

جنس همه سینک ها به گونه ای است که در برابر حرارت های معمولی، مقاوم اند. اما در برابر حرارت بسیار بالا آسیب می بینند و اثر سوختگی روی آنها به جا میماند. بنابراین از قرار دادن ظروف داغ روی سینک، اجتناب کنید.

 

معرفی انواع سینک روشویی

روشویی ها نیز در زیبایی سرویس های بهداشتی نقش بسزایی دارند، امروزه سینک های روشویی از حالت ساده خارج شده و ظاهر مدرن و زیبا تری به خود گرفته اند. در اینجا چند مدل از رایج ترین روشویی ها را به شما معرفی خواهیم کرد؛ روشویی های دیواری، روشویی کابینت دار، روشویی پایه دار و روشویی های کاسه ای از این مدل ها هستند.

 

  1. روشویی های دیواری:

wall washbasin

حتماً شما هم با شنیدن نام روشویی سینکی را تصور می کنید که زیر آن پایه یا کابینت وجود دارد. مدل جدید سینک های روشویی سینک های دیواری نام دارند که بدون پایه یا کانتر مستقیماً به دیوار نصب می شوند. این سینک ها بیشتر در فضاهای کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.

 

  1. سینک روشویی کابینت دار:

cabinet washbasin

این مدل دارای کابینتی در قسمت زیرین سینک می باشد که هم نگهدارنده سینک و هم مکانی برای نگهداری مواد شوینده محسوب می شود. این ویژگی علاوه بر کارایی بالا، ظاهر زیبایی نیز دارد.

 

  1. سینک روشویی پایه دار:

stand washbasin

ابتدایی ترین و تقریباً قدیمی ترین نوع سینک است که به دلیل عرضه انواع روشویی های مدرن، دیگر مورد استقبال چندانی قرار ندارد، اما در گذشته بسیار پرطرفدار بوده است. در این نوع روشویی برای نگهداری سینک از پایه استفاده می شود که اغلب از جنس خود سینک، یعنی سرامیک و چینی می باشد.

 

  1. روشویی کاسه ای:

washbasin with bowl

این نوع روشویی همانطور که از نامش پیداست به شکل کاسه است که بر روی یک پیشخوان قرار می گیرد و می توان گفت جدیدترین مدل روشویی محسوب می شود که با توجه به طراحی خاص آن ظاهر مدرنی به سرویس بهداشتی می‌دهد. کاسه این سینک‌ها در جنس های مختلفی نظیر: گرانیتی، سنگ مصنوعی، کورین، مارمونایت، شیشه‌ای، مرمر و ... است.

 

  1. روشویی های یکپارچه کورین:

سینک های روشویی کورین با اجرای یکپارچه ای که با اطراف روشویی دارند، جلوه ای بسیار زیبا و جذاب به فضای شما خواهند داد.

البته سینک های روشویی، از همان متریال هایی که برای ساخت سینک ظرفشویی استفاده میشوند( بالاتر نام بردیم) نیز ساخته می شوند. از نظر ما با توجه به اینکه سرویس های بهداشتی بیشتر از سایر مکان ها در معرض باکتری و آلودگی قرار دارند؛ سینک های روشویی آنتی باکتریال شده، مثلاً از جنس سنگ SPL و مارمونایت، به دلیل مقاومت بالایی که در برابر قارچ ها و باکتری ها دارند، گزینه مناسبی برای استفاده به عنوان روشویی ها هستند.

 

نتیجه گیری:

ما برای اینکه شما عزیزان انتخاب دقیق و بی نقصی داشته باشید، چند نوع سینک ظرفشویی و روشویی معرفی کردیم که با توجه به مزایا و معایب گفته شده، می توانید انتخاب لایق و شایسته ای درخور خانواده ایرانی داشته باشید.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه افراش پلاس محفوظ می‌باشد
  • Instagram
  • Whatsapp

facebook instagram pinterest youtube telegram whatsapp aparat

کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه افراش پلاس محفوظ می‌باشد